26 februari 2010

Making Plans

Na een overdreven drukke week en maar één dag weekend in het vooruitzicht -ook zondag is helaas een werkdag deze week-, blaas ik snel even uit. In drukke periodes denk ik altijd aan de dingen waar ik even geen tijd voor heb en dan vooral aan "kleine" projectjes in huis. Zo plannen we al geruime tijd om eindelijk de kamer van onze jongste dochter eens helemaal in te richten. Voorlopig is haar kamer mooi wit (ik blijf eeuwig fan van een frisse witte kamer) met een lichtgroen matje als enige kleurelement. Een meisje van bijna 2 met een minimalistische slaapkamer?! Daar moet dringend verandering in komen!


Ik kan nauwelijks wachten om haar kamer onder te dompelen in lentekleuren. Hierboven alvast wat inspiratie uit Cookie magazine, libelle en vt wonen

Fijn weekend!



23 februari 2010

Family History

Steeds meer zie je in de winkels de medaillons en cameo broches terug opduiken. Mijn moeder had me er ook al mee zien rondlopen (slaaf van de mode die ik ben) en ze kwam opeens met een oude broche van mijn oma op de proppen. In de broche zit een klein ingekleurd fotootje van een meisje. We zijn niet zeker van de identiteit van het meisje, maar mijn moeder vermoedt dat ze Leopoldine heet en dat ze familie is van mijn oma. Bij het horen van die naam maakten mijn gedachten al meteen sprongen naar vervlogen tijden.


Leopoldine ziet er lief uit met haar warme sjaal en hoed. Haar leeftijd is moeilijk te schatten en we kunnen jammer genoeg aan niemand meer vragen wie ze was en van wie het juweel was. De broche is niet waardevol (buiten de sentimentele waarde dan!), ze is niet van zilver ofzo -ze heeft ook een poetsbeurt nodig-. Maar toch ben ik blij dat ze in mijn juwelenkistje zit. Dragen durf ik ze niet, ik zou ze niet willlen verliezen. Ik kan alleen maar naar haar kijken en wegdromen over Leopoldine en haar avonturen, zolang we het echte verhaal achter de foto niet kennen, maak ik er maar iets lekker romantisch van...

20 februari 2010

Longing for springtime 2




Madame Mo - Japanse gordijntjes



Rhubarb Rosemary Daiquiri (Under the Highchair)








Duwop bij Cosmeticary

Fijn weekend!

17 februari 2010

Diamonds are brilliant!

Gisteren zag ik een documentaire over diamanten. Wat is dat toch met vrouwen en diamanten? Ik vraag me af: zijn er vrouwen die -als we het even heel materialistisch bekijken- niet blij zouden zijn met een diamanten juweel?
Mijn hart ging alvast sneller kloppen bij het zien van de fonkelende, peperdure steentjes... De aantrekkingskracht ligt volgens mij op de eerste plaats bij het feit dat diamanten fantastisch schitteren en op de tweede plaats zijn diamanten zonder twijfel een statussymbool. Diamanten kunnen ook een investering zijn -als dat geen perfect excuus is- : iets om door te geven aan het nageslacht, kwestie van een diamantje voor de dorst in je bezit te hebben!  


Nog tijdens de documentaire dacht ik alweer aan "Breakfast at Tiffany's", de film waarin Audrey Hepburn de opperste staat van geluk bereikt, wanneer ze voor de etalage van de New Yorkse juwelenzaak Tiffany & Co haar ontbijtje oppeuzelt en wegdroomt bij het zien van al dat fonkelend moois. Soms doe ik mijn eigen "Breakfast at Tiffany's", maar dan zonder ontbijt en zonder etalage van Tiffany's en zonder het drukke New York op de achtergrond. (voor een aspirerend diamantbezitster ben ik toch snel tevreden!) De luxe tegenwoordig is dat we onze windowshopping online kunnen doen. Bij een bezoekje aan de online etalage droom ik dan weg van de strikring (toegegeven misschien wat kinderachtig, maar toch vind ik hem schattig, ik heb ook al een nepexemplaar, maar dat is geenszins hetzelfde!) en de sleuteltjes.

Wat het ook mag zijn, diamanten en Tiffany's brengen vrouwen in vervoering, mij incluis. Of zoals Audrey zegt: "Don't you just love it? -Love what? -Tiffany's!"

Kan een diamant ook jouw hart stelen?

16 februari 2010

Rock 'n Roll Kitchen

Er raast een Typhoon door mijn keuken! Ze bestaan al een tijdje, maar ik blijf ze mooi vinden én kopen: de keukenaccessoires van Typhoon. Deze zijn van de reeks "vintage kitchen". Ik houd me aan de "Buick red" kleur, maar voor de echte keukenprinsessen onder jullie, is de serie ook in "Shocking pink" en blauwe of beige pastelkleuren verkrijgbaar. Kijk zelf maar: de cadillacs van de keukenspullen:


De reeks bestaat al jaren en het leuke is dat ze ze zeer betaalbaar is. Ik heb ook al veel items op de kop getikt in de soldenperiode. Ik koop ze vooral bij Inno en Okay.
En nu we toch in de keuken zijn, bovenstaande keukenspullen zouden recht uit de keuken van dit filmpje kunnen komen: een instructiefilmpje uit de jaren '50 over kooktermen. De typisch belerende toon van de fifties is tegelijk meelijwekkend en hilarisch.




12 februari 2010

Longing for springtime


Wishlist voor een vroege lente:



kersenbloesem

Benefit Cosmetics (Inno)
-a silky glimmering body balm-







Vanilla Skies Parasol (modcloth)


King Louie (Exota)

11 februari 2010

Lip Scrub for Red Lips

Wat zeggen ze nu weer? Tijdens hun leven eten vrouwen gemiddeld 3,5 kg lippenstift op? Dan ben ik het schoolvoorbeeld van de lippenstift-verslinder, zeker die van de rode soort, om van de lippenbalsem nog maar te zwijgen.
-een vlaag van misselijkheid maakt zich even van mij meester, bleuh-

In The Rockabilly Lifestyle blog las ik over de perfecte rode lippen. Vooreerst staat er, moeten je lippen perfect gehydrateerd en gescrubt zijn. Dat vind ik in de winter echt al een hele uitdaging, vandaar dat ik mijn quotum aan lippenbalsem zeker al binnen heb voor de rest van mijn leven. De methode die erbij vermeld staat, is die van een zelfgemaakt suikerscrubje. (Je neemt vaseline, wat suiker en dan scrubben met je vingertoppen over je lippen, dat drie keer herhalen en dan afspoelen met warm water).

Een andere door mij al jaren beproefde methode, is om na het tandenpoetsen met je tandenborstel ook even je lippen af te borstelen. (Als je een elektrische tandenborstel gebruikt: afzetten: bloedrood is niet hetzelfde als bloederig!) Dit geeft ook een scrubeffect en het verwijdert droge velletjes. Voordeel is, dat je lippen meteen een mooie donkerrode kleur krijgen, à la sneeuwwitje.

Nu heb ik de suikerscrub uitgetest en ik ben er niet zo voor te vinden. Het smaakt heel zoet en ik voel me er niet goed bij om vlak bij mijn tanden met suiker te zitten smeren. Ik poetste nadien meteen mijn tanden, waardoor ik naadloos in de routine van de tandenborstel-scrub overging... Het effect met de tandenborstel is ook gewoon beter.

Nog even meegeven welke rode lippenstift ik gebruik?



Mijn top 3:

1. Russian Red van MAC
Voor een zeer matte finish. Perfect voor echt retro rode lippen. Hydrateer je lippen zeker eerst want Russian Red kan soms heel droog aanvoelen.

2. Red Cool van Shiseido
Een feller rood dan de MAC-lippenstift. Voor mij eerder een lente- of zomerkleurtje, rode lippenstift verbleekt je gezicht nl. nogal snel. Red Cool is van zichzelf al wel lekker zacht en hydraterend.

3. Russian Red Lipglass van MAC
Dit is een gloss. Vroeger had ik Succulent (oranje-rood), maar die maken ze niet meer. Russian Red lipglass is zéér glossy en het leuke eraan is, dat hoe meer of minder je aanbrengt, hoe subtieler of intenser de kleur wordt. Ik gebruik meestal heel weinig omdat de kleur echt in-your-face is. Vaak neem ik de lipglass als finish op de twee bovenstaande kleuren.

Ik breng lippenstift altijd aan met een borsteltje. Zo kan ik beter controleren hoe fel ik mijn lippen maak. Het borsteltje zorgt er ook voor dat ik óp mijn lippen smeer ipv ernaast!

Zijn jullie lipstick-lovers? Zoja, wat is jouw top 3?






9 februari 2010

Juxtapoz magazine

Ons krantenmandje puilt altijd uit van de magazines. En dat is dan nog een understatement. Om niet al te slonzig over te komen, verzwijg ik nog allerhande stapeltjes, weggemoffeld in menig kast of schuif. Slechts zelden krijg ik het over mijn hart er enkele weg te gooien. Een wekelijkse stop bij de IMS (International Magazine Store) -zo blijkt- doet aan dit overaanbod niet veel goeds.

Al jaren een vaste waarde in de  stapeltjes is het Amerikaanse  Juxtapoz magazine. In Juxtapoz vind je o.a. vernieuwende, kleurrijke en vooral coole surrealistische popart. Het magazine heeft ook een Style Sheet rubriek, waar ik altijd bij zit weg te dromen en die mijn webshopverslaving alleen maar aanwakkert. 


Naast het tijdschrift heb ik ook al een paar (voor mij obligatoire) hardbacks van Juxtapoz in mijn bezit. Mocht je het magazine nog niet kennen en hou je van deze stijl, dan is dit zeker een aanrader om ook jouw krantenmandje mee te overladen.



Kunstwerken in bijgevoegde foto's zijn respectievelijk van Eduardo Recife, Michael Sieben, Amy Sol en Christopher Lee.


8 februari 2010

Red Hot Chili Mint Pea Soup

Soep is niet aan mij besteed. Ik weet dat ik hier waarschijnlijk in de minderheid ben, maar ik ben echt niet zo'n soepliefhebber. Nadeel daaraan is, dat ik zelf ook weinig soep maak. Maar...om man en kindjes toch niet teveel teleur te stellen, maak ik af en toe een speciaal erwtensoepje. Met een kick, zeg maar. Het is een heel gemakkelijk receptje, voor de soep-afvallige! Natuurlijk heb ik dit niet zelf bedacht, ik heb het recept ooit eens uit een oude Feeling gescheurd en grootmoeder-gewijs tussen de kaft van  "Ons Kookboek" gestoken! Het lekkere aan dit soepje is dat het pikante van de chili geweldig samengaat met de frisse munt. Wanneer je de munt toevoegt, wordt je soep ook nog eens heel mooi groen...het oog wil ook wat! Als afwerking (lees: als ik het toevallig in mijn koelkast heb staan) doe ik er soms nog wat zure room bij.

erwtensoep met munt en chili


Voor 4 personen:

1 l Kippenbouillon
1 sjalot
1 teentje knoflook (dit laat ik altijd achterwege)
chiliflakes naar smaak (bij gebrek aan gebruik ik chilipoeder of cayennepeper)
1 kruidentuiltje
250 gedopte erwtjes (diepvries)
1 handvol verse muntblaadjes

Snipper de sjalot en de knoflook en fruit ze glazig in een beetje olie, voeg de bouillon, de chiliflakes en het kruidentuiltje toe en laat 15 minuten zachtjes koken.

Roer de erwtjes erdoor en laat de soep nog 10 minuten verder koken.

Haal het kruidentuiltje uit de soep.

Roer de helft van de muntblaadjes erdoor en mix de soep of doe hem door een zeef.

Breng op smaak met zout en peper.
 
Smakelijk!

6 februari 2010

Toptip The Bodyshop verrassingszakje

Nog even een toptip meegeven voor het weekend! Tijdens de feestdagen had ik ze al zien staan, de verrassingszakjes van The Bodyshop. Je koopt een zakje van 15 € of 25 € zonder de inhoud ervan te weten, maar mét de belofte dat er voor veel meer geld aan producten inzit. Nu was ik gisteren op zoek naar een moisturizer en ik kon mijn ogen niet van die zakjes afhouden. Ik pakte er eentje vast en voelde dat het toch best zwaar was...mmmm... Ach, dacht ik, gewoon eens proberen, verrassingen zijn altijd leuk. Ik kocht er eentje van 25 € omdat de dame aan de kassa me verzekerde dat in die zakjes een Body Butter zat. En ja hoor, ik was zeer aangenaam verrast met de inhoud van mijn Bodyshop-zakje! Dit is de buit:

  • Cranberry Shower gel
  • Brazil nut shower cream
  • Mandarin orchid shower gel
  • Pink grapefruit shower gel (klein)
  • Pink grapefruit Body Butter (klein)
  • Spa Wisdom Monoï moisture balm (groot)
  • Into the night wierookstokjes
  • 2 sponsjes
  • een Bodyshop muismatje
  • toiletzakje
  • massagedingetje

Ik kijk er naar uit ze allemaal uit te proberen...de geurtjes van de Body Butter en de Moisture balm brengen me alvast helemaal in lentestemming!


Ik kocht dit zakje in Wijnegem Shopping Center, ik weet niet of andere Bodyshops ook verrassingszakjes hebben.

Laat zeker weten welke goodies er in jouw zakje zitten!
Fijn weekend!

5 februari 2010

All about movies and fashion

Ik was zo blij toen ik ontdekte dat Fnac een uitgebreid gamma had van oude films op DVD. Films van vroeger kunnen zo’n geweldige inspiratiebron zijn voor retro kleding, juwelen en make-up! Hoewel het plot van deze films meestal maar mager is, kan zo'n lekker ouderwets verhaal mij toch steeds bekoren.  Om nog maar te zwijgen van de muziek en de schattige dialogen. Twee van mijn favoriete golden oldies zijn:

Pinup Girl met Betty Grable (1944)


-een musical over een pinup girl die zichzelf in de nesten werkt door haar eigen leugentjes om bestwil-


Deze film is van voor de tijd van de glitters en de gloss! Dat betekent: matte tinten, knalrode lippen, zwarte eyeliner, ultrageblondeerd haar en loads of victory rolls! En dat op de tonen van big band swing...



Sabrina met Audrey Hepburn (1954)

-over de dochter van de chauffeur van een rijke familie, die na haar studies in Parijs terugkeert en de hoofden op hol doet slaan- (deze is wel zwart-wit)



Dit is gewoon vintage assepoester! Audrey Hepburn's alledaagse outfits in deze film zijn zeker zo inspirerend als de galajurken.

Dit zijn maar twee voorbeelden van leuke DVD's die je onderdompelen in vervlogen tijden. Wordt vervolgd...




4 februari 2010

Easy Knitting

Soms kan je jezelf verrassen. Ik begon onlangs -tegen alle verwachtingen in- aan een breiwerkje. De laatste keer dat een breinaald en mijn handen zich zo dicht bij elkaar bevonden, was in de lagere school. Misschien heeft het met de koude winter te maken, maar op een of andere manier had ik nood aan het breien van sjaal! Toegegeven, eigenlijk verlangde ik naar het breien van allerlei coole jaren vijftig-truitjes, maar het fabriceren van een rechte strook wol leek me al voldoende uitdagend. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet eerst zorgvuldig op zoek ging naar het perfecte en vooral gemakkelijke vintagepatroon. Tijdens mijn zoektocht op –hoe kan het ook anders- het web, kwam ik in de wondere wereld van allerhande hippe breisters terecht. Al dromend van mijn mooie warme sjaal, werd ik lid van Ravelry, dé plaats voor gratis patronen en voor al uw breiroerselen. Mijn vondst was volgend heel leuk retro sjaaltje.


Een deskundige in breien word ik nooit, maar een expert in dit patroon ben ik wel ondertussen. Verschillende kleurtjes passeerden al de revue voor vriendinnen en mijn schoonmoeder kreeg de luxeversie met gebreide bloem cadeau. Naast deze ontdekking van mijn nieuwe lievelingssjaal, kwam ik er ook achter dat er een hele handel is in vintage breiboekjes. Boekjes die ik ook wel in mijn bezit wil hebben en waarnaar ik al een paar keer op zoek ben gegaan in tweedehands winkels en kringloopcentra. Later meer over mijn zoektocht naar oude patronen en vooral naar het ontwerp van een bepaald vestje uit ’57 dat absoluut ooit deel moet uitmaken van mijn garderobe.

Voor wie het ook eens wil proberen: met deze sjaal kan je ook nog de eerste frisse lentedagen pronken met je eigen creatie!


Treasures

Wanneer ben ik opgetogen?

-Op het moment dat ik grappige stoffen knoopjes zie (en koop).




-Wanneer ik mooie blikjes zie (en koop), die ik af en toe vul met lekkernijen en prulletjes zoals grappige stoffen knoopjes.



Welke kleine aankopen brengen kleur in jouw interieur?

3 februari 2010

Pearly Girl

Pearls are back! Wat mij betreft toch. Parels zijn de immer classy finishing touch voor elke outfit. Ik begon met het dragen van oorbellen met nepparels. In Hema en Veritas vind je enkele mooie exemplaren in verschillende maten. Perfect om die eerste complimentjes mee in ontvangst te nemen. Maar na een tijdje ga je toch verlangen naar het echte spul, dat toch nog net iets meer glans heeft en voor altijd mooi kleur blijft behouden. Wat je dan doet, is contact opnemen met je moeder en/of je oma. De kans is groot dat hun juwelencollectie een paar echte parelkettingen en andere parelaccessoires bevatten. Wees snel om ze uit te lenen want de kans bestaat natuurlijk ook dat moeder en oma na de parelmoeren-schatjes terug in handen te hebben gehad, ze deze prompt terug zelf gaan dragen. Levert je kleine rooftocht niets op, dan is het tijd om zelf een verzameling te starten! Ideaal daarvoor is een bezoekje aan de applepiepussy-webshop! Audrey Hepburn-oorbellen, een ketting waarvan je de parel zelf uit de oester mag prutsen…ik heb het allemaal besteld, getest én goed bevonden! Ik heb ook nog parels gespot in de kringloopwinkel…zo maar achtergelaten door iemand die dacht dat parels helemaal passé waren. Dat zijn ze misschien ook wel, maar voor sommige retro liefhebbers zoals ik, is passé nu juist helemaal what we’re looking for!

2 februari 2010

The lady chooses


Welkom op mijn inspiratie-blog!
Als je van mode, vintage, juwelen, rock'n roll, kunst, old school tattoos, oude films, make-up, boeken...(ik kan nog héél veel opsommen hier)...houdt, dan ben je aan het juiste adres!

Wie is the lady chooses?

Ik ben:
een"natuurlijk-komt-dat-allemaal-aan-van-over-de-hele-wereld"-webshopper.

Ik ben:
geïnspireerd door leuke dingen die ik tegenkom, ik ga voor de details en voor de retrofeel. Alles wat vintage jaren '40-'50-'60 is, veroorzaakt een helder "ping"-geluid in mijn hoofd, gevolgd door een "must have" commando, in een stevige, lichtjes robotachtige, maar vooral dwingende Terminatorstem.

Ik ben: een tattoolief
(VAN DALE; lief het; o 1 dat wat tattoolief is: ~ en leed delen voor- en tegenspoed 2 tattoogeliefde: mijn ~(je): geliefde van een succesvol tattoeërder, die -uit liefde voor het vak, voor haar man en voor de kunst ervan- zich af en toe net iets meer verdiept in de tattoowereld dan dat ze zou gedaan hebben, mocht haar man kapitein van een piratenschip zijn)

Ik ben:
mama van twee aspirant-prinsesjes, die roze de enige aanvaardbare kleur vinden voor nu ja...alles! 

Ik ben:
naast al het bovenstaande, iemand die graag creatief is en die veel te lange zinnen schrijft én die meestal ook nog te vinden is op haar werk in een mediabedrijf.

Waarom the lady chooses?
De naam is geïnspireerd op een oude reclame uit de jaren '50. Omdat een dame altijd de keuze heeft! En wat is er leuker dan te kiezen voor de mooie spulletjes? In je haar, op je lippen, in de keuken, kortom overal...dat maakt het leven des te prettig, niet? In de toekomst mag je hier allerhande tips verwachten, reviews, recepten en ook gewoon vermakelijk leesvoer. Laat je inspireren...you'll want your friends to know!



Related Posts with Thumbnails