4 februari 2010

Easy Knitting

Soms kan je jezelf verrassen. Ik begon onlangs -tegen alle verwachtingen in- aan een breiwerkje. De laatste keer dat een breinaald en mijn handen zich zo dicht bij elkaar bevonden, was in de lagere school. Misschien heeft het met de koude winter te maken, maar op een of andere manier had ik nood aan het breien van sjaal! Toegegeven, eigenlijk verlangde ik naar het breien van allerlei coole jaren vijftig-truitjes, maar het fabriceren van een rechte strook wol leek me al voldoende uitdagend. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet eerst zorgvuldig op zoek ging naar het perfecte en vooral gemakkelijke vintagepatroon. Tijdens mijn zoektocht op –hoe kan het ook anders- het web, kwam ik in de wondere wereld van allerhande hippe breisters terecht. Al dromend van mijn mooie warme sjaal, werd ik lid van Ravelry, dé plaats voor gratis patronen en voor al uw breiroerselen. Mijn vondst was volgend heel leuk retro sjaaltje.


Een deskundige in breien word ik nooit, maar een expert in dit patroon ben ik wel ondertussen. Verschillende kleurtjes passeerden al de revue voor vriendinnen en mijn schoonmoeder kreeg de luxeversie met gebreide bloem cadeau. Naast deze ontdekking van mijn nieuwe lievelingssjaal, kwam ik er ook achter dat er een hele handel is in vintage breiboekjes. Boekjes die ik ook wel in mijn bezit wil hebben en waarnaar ik al een paar keer op zoek ben gegaan in tweedehands winkels en kringloopcentra. Later meer over mijn zoektocht naar oude patronen en vooral naar het ontwerp van een bepaald vestje uit ’57 dat absoluut ooit deel moet uitmaken van mijn garderobe.

Voor wie het ook eens wil proberen: met deze sjaal kan je ook nog de eerste frisse lentedagen pronken met je eigen creatie!


2 opmerkingen:

  1. Zou het kunnen dat de link naar het sjaaltje niet meer helemaal werkt? Ik kwam gewoon op de homepagina van Ravelry terecht...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed dat je het hebt opgemerkt. Je moet je sowieso eerst registreren voor je patronen kan opzoeken. Dit is gratis. Voor het patroon van het sjaaltje kan je in de zoekfunctie zoeken op Anthro-Inspired Scarflet (designer is Kim Seio). Zo zou het moeten lukken : )

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a comment! Big hug!

Related Posts with Thumbnails