5 maart 2010

Friday Evening Pasta

Onze kindjes houden van sterke smaken. Ze spelen met gemak feta, olijven of chorizo naar binnen. Daarom houden ze ook van deze snelle vrijdagavondpasta: Pasta met chorizo, tomaten, room en rozemarijn. Snel, yummie en gemakkelijk: 3 woorden die het begin van het weekend inluiden! En om het nog eenvoudiger te maken, is het filmpje met het recept van Rachel Allen te vinden op Youtube. Ik vervang de look door rode ui, want ik ben absoluut geen lookliefhebber. De saus is heel lekker met volkoren penne. En het is helemaal feest wanneer de kindjes met hun kommetjes in de zetel mogen eten...allez, voor één keertje dan!



Prettig weekend!

4 opmerkingen:

  1. Mmm die lijkt me heerlijk! Maar zou je het receptje misschien toch even op je blog willen plaatsen? Ik heb niet altijd tijd om een heel filmpje te zien en op haar website vond ik het niet meteen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Saskia! Geen probleem: hier het recept:
    Pasta with Spicy sausage and Cream

    25g butter
    700g ripe tomatoes, peeled and chopped (or use 800g tinned tomatoes)
    4 cloves garlic
    2 tsp Rosemary, chopped
    1 pinch fine sea salt and freshly ground black pepper
    2 tsp caster sugar
    225g chorizo sausage, cut into ½cm slices
    1 pinch red chilli pepper flakes
    6 fl oz double cream
    2 tbsp Parsley, chopped
    500g penne, or use rigatoni or farfalle
    50g Parmesan Cheese, grated

    1 Melt the butter in a large saucepan, and add the chopped tomatoes, garlic and rosemary. Season to taste with salt, freshly ground black pepper and the sugar (the sugar will help bring out the sweetness of the tomatoes).
    2. Cook for about five minutes, until the tomatoes have just begun to soften.
    3. Add the sausage to the pan with the chilli flakes, cream and half the chopped parsley. Simmer until the mixture has reduced by half, stirring frequently about 10 to 20 minutes. Remove from the heat and adjust the seasoning, as necessary.
    4. Cook the pasta in a large pot of salted boiling water, until al dente. Drain and toss with the sauce.
    5. Transfer the pasta to a large heated serving bowl and scatter with the grated Parmesan cheese and the remaining parsley. Serves 6.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. is vast heel erg lekker, fijn dat je kinderen van zulke smaken houden, kwestie van ze het gewoon te maken zeker?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hadden ook pasta vanavond. Lekker makkelijk en altijd goed! een gezellig weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

Thanks for taking the time to leave a comment! Big hug!

Related Posts with Thumbnails