27 maart 2010

Back in time with Books

Ik hou van romans die geschreven zijn in de fifties of sixties of die over deze periode gaan. Op dit moment lees ik Revolutionary Road van Richard Yates, naar de film die nu uit is en die ik nog niet gezien heb. De film volgt nog zodat ik me kan vergapen aan de mooie kleren en interieurs. (Boeken zijn altijd beter dan de films, vind je niet?). Ik heb het boek nog niet uitgelezen, maar het doet me al zo denken aan de Mad Men-serie. Over hoe in die periode achter het perfecte leventje het verlangen schuilt om los te breken en om een meerwaarde te zoeken in het leven. Ik las ook Amerikaanse Pastorale van Philip Roth (ik heb bijna heel zijn repertoire verslonden). De Amerikaanse Pastorale is meer gebaseerd op historische en politieke feiten uit die dagen. Als je graag romans leest uit of over die periode, dan kan ik je deze twee zeker aanraden. En ook al heb je niet meteen zoveel interesse in het tijdskader, dan nog zijn deze boeken zo mooi geschreven en zo interessant dat je zeker niet teleurgesteld zal zijn. Achter het tweede boek heb ik wel lang moeten zoeken, ik vond uiteindelijk de Engelse versie bij Standaard Boekhandel.



I love reading novels that are written in the fifties or sixties. And I adore reading books that are about that period in time. At the moment I'm reading Revolutionary Road by Richard Yates, totally inspired by the movie -which I haven't seen yet, maybe I will soon to gawk at the lovely clothes and interiors-. (The book is always better than the movie, don't you think?) I haven't even finished this book, but it reminds me so much of things I've seen in the series Mad Men. How underneath a seemingly perfect life people want to break free and are looking for something extra in their lives. I also read American Pastoral by Philip Roth (I've almost gone through his entire collection of books) , which is based on more political and historical events. If you're into reading about this specific period in time, I can highly recommend these novels. And even if you're not particularly into this era, these books are so beautifully written and  interesting, you won't be disappointed!

23 maart 2010

Some Days

Op sommige dagen is het gewoon fijner om creatief te zijn...
Some days it's just nicer to be creative...


Babouchka-pakketje (Kruidvat)

... en een tarte tatin met peren te maken...
...and to make a pear tarte tatin...



...dan om te denken aan de lenteschoonmaak.
...than to think about Spring Cleaning.






22 maart 2010

The Stress of Leisure - winkelen in Amsterdam

De lente is hier en dat is het perfecte moment om me nog eens iets voor te nemen. Ik maak komaf met de gejaagdheid in mijn vrije tijd. Met vrije tijd bedoel ik échte vrije tijd: niet die momenten waarop je nog snel even naar de winkel kan en de afwasmachine leegmaakt, maar wel die momenten waarop je niet naar de klok moet kijken en gewoon eens iets doet wat je leuk vindt. Als doorgewinterd controlefreak, lijstjesmaker en organisator kan ik namelijk wel eens last hebben van vrijetijdsstress.

Om mijn vrije tijd optimaal te besteden, kijk ik naar de tijd, treuzel ik nooit en plan ik alles van tevoren (tot in de überpuntjes!). Je kan je zo verliezen in je planning dat er van ontspannen geen sprake meer is. Je kan jezelf niet dwingen om plezier te hebben op commando omdat je nu enkel maar die paar uur hebt om te ontspannen, je moet gewoon loslaten en zien wat er komt. Voila, mijn motto vanaf nu!

Mijn eerste wapenfeit in mijn nieuwe vrijetijdsregime was een dagje Amsterdam op zaterdag en ik moet zeggen, dankzij goede begeleiding van mijn vrijetijdsstressloze vriend, maakte ik me niet meer druk in de regen en het feit dat we redelijk (in mijn ogen) "laat" ter plaatse waren. Meer tijd dus voor oeverloos gekuier en gewinkel. En voor diegenen die in Amsterdam misschien niet zo bekend zijn, zet ik even een paar tips op een rij (-->oei, toch een lijstje) voor het perfecte stressloze winkelgenot:

American Book Center (Spui): een wereld van boeken over zowat alle onderwerpen die je maar kan bedenken. Ze verkopen ook kleine leuke hebbedingen zoals dit mapje met retro filmpostkaartjes dat ik natuurlijk niet kon weerstaan.

De negen straatjes: Negen zalig gezellige straatjes vol vintagewinkeltjes, curiosa, hippe couture, Italiaanse schoenen, bruine kroegjes, kunst, bloemen- en kookwinkeltjes. En de thuisbasis van de Exota I en II: de King Louie winkels.


Fame Music Store (Kalverstraat): Net zoals The American Bookstore, verkopen ze hier zo'n groot gamma aan muziek dat je er uren kan snuisteren. De roots en rock'n roll afdeling is echt de moeite.


De Bijenkorf: Een must als je in Amsterdam wil shoppen: allemaal leuke merken onder een dak: MAC Cosmetics, Blutgeschwister, Dept., Ray-BanPip Studio, Imps & Elfs,  ... Je kan er centraal parkeren en lekker lunchen.


En zo eindigde een perfect weekendje in het voornemen om meer te gaan genieten van mijn vrije tijd. Omdat het zo gewoon veel leuker is...


    19 maart 2010

    All about movies and fashion 2

    Het is al een tijdje geleden dat ik een vervolg beloofde aan de all about movies & fashion post, maar hier ben ik er eindelijk mee:

    Cat on a Hot Tin Roof (1958)

    Naar het gelijknamige toneelstuk van Tenessee Williams.

    -Een aangrijpend drama over wanhopige liefde, moeilijke familierelaties, leugens en ziekte-

    Elisabeth Taylor draagt een al even dramatisch prachtige witte jurk. The Cat Dress van Helen Rose werd jaren nadien nog in alle mogelijke kleuren op de markt gebracht en gretig gekocht. Deze jurk is tijdloos...
    Voor Elisabeth Taylor haar witte kleed aantrekt in de film, loopt ze een hele tijd rond in een onderjurkje waarin ze er al even stunning uitziet.
















    Let ook op de koraal kleurige lippenstift, die is helemaal terug in 2010. Ik vind het een wel een "hartje zomer"-kleur, nog niet te combineren met mijn witte winterteint. Maar hij staat wel op mijn -oneindig- verlanglijstje!

    Prettig weekend!

    15 maart 2010

    Glamour Girl Tattoo Art

    In mijn profielinfo vertelde ik jullie al dat ik een tattoolief ben. En omdat tattoeëren niet meer enkel een mannenzaak is, zet ik ook eens wat inspirerende dames in de verf.
    Voor wie er echt mee bezig is, zijn tattoos een way of life in plaats van een bevlieging en dat kan ook op een heel erg mooie en elegante manier. Tattoeëerders maken naast hun tattoowerk vaak ook nog prachtige tekeningen, ontwerpen en schilderijen, zo ook deze creatieve meiden:
    (en the lady zou the lady niet zijn als ze niet koos voor de retro ontwerpen)















    Flow

    "De mooiste dingen ontstaan als je je gevoel durft te volgen".

    Na een tip van Rood met witte stipjes, kocht ik het tijdschrift Flow. En het is niets te vroeg dat dit Nederlandse magazine in België verschijnt, want het is echt prachtig! Leuk om naar te kijken, interessant om te lezen:

    12 maart 2010

    Vintage Illustration

    Als die hard modernist art en rock 'n roll fan wil ik graag een eigen Shag aan de muur. Shag (aka Josh Agle of zelfs The Rembrand of Retro) is de ultracoole kunstenaar die retrotaferelen maakt waar ik uren naar kan staren. Ik hou van de kleuren, de humor en de jaren '50-'60 inspiratie. (Mijn adoratie gaat zelfs zover dat ik een Shag-bankkaart heb...) Een echt exemplaar bezit ik (nog) niet, maar ik heb me al wel laten verleiden door de vele merchandising die te koop is op Shagmart of Bol. Boekjes over Tiki bars, de liefde en cocktail parties, kalenders, lunchboxes, briefpapier,...:


    Cocktail boekje & "My first cocktail" lunchbox




    En om het weekend goed te starten, hier een receptje uit Tiki Drinks:

    Cactus Colada

    6 cl. Tequila
    6 cl. kokosroom
    12 cl. ananassap

    Meng alle ingrediënten, giet in een gekoeld collins glas (zie rechts), garneer met een schijfje sinaasappel en een maraschino kers.
    Enjoy!

    9 maart 2010

    What gives a girl power and punch?

    It's Hairspray!
    Haarlak...als je zoals ik krullen hebt die na een tijdje uitzakken of stijl haar hebt dat eigenlijk een beetje krult -vooral als het regent, damn' you rain!- dan kan je niet anders dan de gewenste haarstijl van de dag fixeren met haarlak. Al sinds mijn veertiende ofzo ben ik op zoek naar de perfecte haarlak: nl. een lak die niet vettig maakt, plakt of stofdeeltjes achterlaat op je haar. Ik wil dan ook niet weten in hoeverre ik persoonlijk verantwoordelijk ben voor het gat in de ozonlaag -oeps, sorry...-. Maar nu ben ik op een moment in mijn leven gekomen waarop ik meen dé perfecte haarlak gevonden te hebben! Zoals vele van mijn vorige lakken is hij van L'oréal en ik beschouw hem als het nog chiquere zusje van Elnett. Mijn kapster had mijn haar eens helemaal fifties opgestoken voor een feestje, waarna ze mijn coupe met een ontstellende hoeveelheid haarlak besproeide: "zo, kan je heel de avond dansen", was het oordeel. En ja hoor, de hele avond geen pijltje dat op de verkeerde plaats sprong, mijn haar voelde zacht aan en de volgende dag kon ik het gewoon uitkammen zonder dat er ook maar iets van haarlak achterbleef in m'n haar: hallelujah! Ik ben me ervan bewust dat deze post veel weg heeft van een oppervlakkige reclamespot, maar het is waargebeurd en het mag gezegd worden: voor mij is L'oreal Infinium Queen de beste haarlak die ik ooit gehad heb. Nu komt het tricky gedeelte, gezien het een professionele  lak is, kan je hem niet zomaar overal kopen. Ik koop hem bij de kapper, maar je vindt Infinium ook heel gemakkelijk online: o.a. hier of hier. Dus: voor de dames die haarlak gebruiken en niet echt tevreden zijn, probeer deze eens!

    En dan nog heel toepasselijk: een filmpje uit Hairspray: de Miss Hairspray Election!

    Vintage Finds

    Hebben jullie dat ook, dat wanneer je in een winkel bent of naar een webshop surft, je volledig vergeet wat er rondom je gebeurt? Je bent zo bezig met het enthousiast kijken naar leuke spulletjes dat er alleen nog maar "mm..." en "euheu..." uit je mond komt als iemand je iets vraagt. Mensen die van vintage houden, hebben dit vaak nog erger omdat ze steeds waakzaam zijn en hun ogen openhouden voor die speciale vintage aankoopjes. Vaak is het zelfs nog leuker wanneer je dingen krijgt of zelfs zomaar vindt! Deze spulletjes brachten mij alvast helemaal in die vintage zone:



    klok: mijn allereerste Ebay-aankoop. Hij werkt perfect, maar tikt heel luid!










    tas: gekocht in de kringloopwinkel voor een paar euro, hij was nog gloednieuw. Ik zocht specifiek naar een tasje met een ketting, dus ik was heel opgetogen met deze vondst!



















    stenen zeepaardje voor aan de muur ('60): gekregen van mijn zus. Hij past perfect bij mijn vintage salontafeltje die exact dezelfde kleuren heeft.















    nog een tasje (ik heb een uitgebreide collectie, ik kan het niet laten). Deze is van Doortje Originals, dit keer zocht ik een tasje dat ik gezien had in mijn all-time favorite serie Mad Men.















    koekendoos van sneeuwwitje: gevonden in onze kelder een hele tijd nadat we ons huis kochten. De kleuren zijn vervaagd, maar hij is nog steeds zo leuk!

    8 maart 2010

    Alice in Accessoryland

    De film staat op mijn must-see lijst, ik heb hem dus nog niet gezien. Maar ik zie wel wat hij teweegbrengt in webshopland en omstreken. Alice inspireert zoveel creatievelingen om accessoires te maken met theekopjes, kaarten en witte konijnen!
    Ik hou er wel van! Hier een kleine selectie van wat er te rapen valt:




    theekopjes ring (Kittyrobot - Etsy)



    Alice Bedelarmband (Fortunefriends)




    Drink me-oorbellen (Hoolala)



    Alice kniekousen (Plasticland)




     

    Paul & Joe Cosmetica (Asos)



    5 maart 2010

    Friday Evening Pasta

    Onze kindjes houden van sterke smaken. Ze spelen met gemak feta, olijven of chorizo naar binnen. Daarom houden ze ook van deze snelle vrijdagavondpasta: Pasta met chorizo, tomaten, room en rozemarijn. Snel, yummie en gemakkelijk: 3 woorden die het begin van het weekend inluiden! En om het nog eenvoudiger te maken, is het filmpje met het recept van Rachel Allen te vinden op Youtube. Ik vervang de look door rode ui, want ik ben absoluut geen lookliefhebber. De saus is heel lekker met volkoren penne. En het is helemaal feest wanneer de kindjes met hun kommetjes in de zetel mogen eten...allez, voor één keertje dan!



    Prettig weekend!

    4 maart 2010

    Flamingo

    Gisteren gezien in de zoo:


    Wat zijn ze toch mooi!
    Ik ben absoluut geen verzamelaar, maar soms kan er wel eens een patroontje ontstaan, toevallig...



    Sunglasses en Spring Nail Colour

    Ze is daar: de zon! Wat de kalender ook mag beweren, het is nu officieel lente voor mij. Nu is er geen weg terug, ik negeer de voorspellingen van winterse neerslag en duik volledig de lentecollecties in. Te beginnen bij...nagellak. Heel de winter lang wisselde ik braafjes af tussen 2 kleuren: Vintage Vamp van MAC en Riviera Red van Rimmel. De twee hebben hun winterdienst goed bewezen en mogen nu plaats maken voor wat frissere kleuren (Riviera red krijgt waarschijnlijk nog wat respijt want ik grijp toch al snel heel het jaar door terug naar knalrood).

    Het valt me op dat er veel oranje en koraalachtige kleuren te vinden zijn en die wil ik wel eens proberen, vandaar deze kleine lenteaankoop:

    Orange Bliss en Coralicious (Ik haat die nieuwe trend van de afgelopen jaren om achter elk woord -icious te plakken! Ik geef Beyonce de schuld...dit geheel terzijde) van Rimmel en Lotus Effect van Manhattan. 
    De Orange Bliss is wel héél orange, maar het vrolijkt  wel op!

    Omdat ik elk straaltje zon benut om een zonnebril op mijn neus te planten, deed ik ook maar meteen een kleine research naar zonnebrillen die ik zeker nog ga kopen omdat ze zo heerlijk retro zijn:
    Warehouse (21 €/stuk)
    Related Posts with Thumbnails